Home Dirigent/Combo Leden Foto/Film Organisatie Recensies

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy25-02-24 - In memoriam: Bald Kuiper    -    28 december 1949   25 februari 2024


Onderstaande tekst sprak voorzitter Hans de Knoop - namens de leden van het Torenkoor Kampen - uit in de uitvaartdienst van Bald.


Op 25 februari kregen we het bericht dat Bald was overleden.

Bald betekende veel voor ons koor.

Vanaf het officiële begin van het Torenkoor in 1999 was hij als penningmeester betrokken bij het koor.

Van Toepclub bij Robbie in de Torenstraat via Klaas aan de buiten Nieuwstraat, de KWC hoeve, de Noordweg naar TOG.

In zijn hoedanigheid als penningmeester heeft hij ons al die 25 jaar begeleid met als resultaat een financieel gezonde vereniging.

Hij was  correct en precies en zoals een van onze leden het verwoordde “ zo betrouwbaar als  de Nederlandse Bank”

Hij zou niemand tekort doen maar ook niet willen kwetsen.

Hij hield niet van onenigheid.

Als koorlid was hij een markant figuur.

Vaak zag je hem tijdens een optreden in sarong met colbertje en Balinese muts dan weer in een spijkerbroek met een rode sjaal.
Altijd verrassend.


Hij hield van zingen met het koor en liet ook nooit verstek gaan behalve ……. als hij naar Bali was.

Bald hield van gezelligheid, was geen grote prater, maar luisterde graag.

Hij genoot van de nazit na de oefenavond, het samen eten als Jan of Andie en Herman gekookt hadden, de etentjes met zijn koorvrienden bij bv. de thai of de chinees.


We zingen vandaag twee nummers die Bald graag zong.

Het eerste nummer ‘Kampen, stad aan de rivier’ heeft u net gehoord. We sluiten straks af met het lied ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’.


Namens het Torenkoor wens ik u allen, familie en hier aanwezigen heel veel sterkte met het overlijden van Bald en ik hoop dat u net als wij, de mooie herinneringen blijft koesteren.‘Topper van toen’

In de uitvaartdienst hebben veel mensen veel mooie dingen gezegd over Bald. In april 2023 werd Bald geïnterviewd voor de rubriek ‘Topper van toen’ in het clubblad ‘Het Contact’ van voetbalvereniging Go Ahead Kampen. Reijer van ‘t Hul - hij is nu twee weken lid van het Torenkoor Kampen - nam dit interview af. Hij heeft er dan ook voor gezorgd, dat we het mooie interview met Bald op deze site kunnen plaatsen. Zo kunt u, heel veel van wat er in de uitvaartdienst over Bald gezegd is, nog eens rustig teruglezen.

Klik hier en lees het interview >>
   
‘Kampen, stad aan de rivier’ ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’