Home Dirigent/Combo Leden Foto/Film Organisatie Recensies

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy25-01-24 - ‘De Egelantier’ - Harderwijk

Ons eerste optreden in dit nieuwe jaar betrof een bezoek aan het tehuis met de mooie naam ‘De Egelantier’(wilde roos) gelegen in Harderwijk. Men verwachtte ons al vroeg, dus reden we om 17:45 uur richting Harderwijk. We werden verwelkomd met koffie, waarna we om 19.00 uur met ons eerste blok van  negen liedjes begonnen.

We openden met een gezellige walsmedley van bekende liedjes, zodat de stemming er al vroeg in zat. Uiteraard hadden we in het programma ook een aantal acts opgenomen, want ‘het leukste koor van Kampen’ zonder acts ……. bestaat niet!


Helaas was onze beamer-specialist Andries verhinderd, zodat de aanwezigen niet de teksten van het grote scherm konden lezen. Maar de meeste liedjes zijn erg bekend, dus meezingen was toch niet zo’n probleem. De ‘niet-meezingers’ genoten toch ook van de gezellige zang.
De beamertaak voor het koor had Andries - voor deze keer - overgedragen aan Piet de Vries. Dit ging geheel naar wens.

De ‘Twee J’s’ zongen weer uit volle borst “Heel het leven is een lach en een traan”. En zo is het maar net. Daarna kwamen o.a. de nummers “Ik wil je elke dag een beetje meer” – “De zwerver” – “Droomland” -  en de act  ”De Zuiderzeeballade”  aan bod.

We besloten dit blok met  “De engelbewaarder”  waarna we na een half uur zingen de kleedkamer opzochten.

Tijdens de pauze werden we verrast met, naast het drinken, een grote schotel met lekkere hapjes.


In ons tweede blok van wederom negen liedjes, zaten maar liefst vier acts!

In de kleedkamer werd het voor vier mannen snel omkleden als vrouwen voor de act: “De wandelclub”. Het publiek vond het prachtig die blote mannenkuiten. Hierna was het de beurt aan Rolf, om in “Twee armen en een zoen” weer knuffelend door de zaal te lopen.

 

In “De arme muzikant” kwam Jan Palland weer als de arme muzikant opdraven, compleet met accordeon én … zijn centenbakkie.

Ook onze clown Adri had de lachers weer op z’n hand.  Het is altijd leuk om de reacties van de aanwezigen te zien als clown Adri van achter uit de zaal komt aansloffen. De mensen die het niet direct door hebben worden dan aangestoten door de buurvrouw met “Kiek dan! Kiek dan”!

Het laatste nummer van dit blok was het aanstekelijke “Reisje langs de Rijn” dat uit volle borst werd meegezongen door de aanwezigen en .… er werd zelfs een polonaise ingezet!

We besluiten altijd met ”Auf Wiedersehen” (met onze eigen Ned. tekst.) Dus ook nu.


Conclusie: Een zeer succesvol eerste optreden in dit jaar! Over drie weken alweer ons volgende optreden op 15 februari in Emmeloord.


Ger Tempelman    Foto’s - Rolf Plender & Wiljan van de Belt

Verslagen


Ger Tempelman

Harrie Ruigendijk

Jaap Pruim

Rolf Plender