Home Dirigent/Combo Leden Foto/Film Organisatie Recensies

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy16-05-24 - De Veluwse Heuvel - Nunspeet


Ons vijfde optreden dit jaar bracht ons naar Nunspeet. Op 16 november 2023  verzorgen wij een succesvol optreden bij appartementencomplex ‘De Veluwse Heuvel’. Toen de leidster na afloop vroeg “mogen ze nog eens terugkomen” klonk een enthousiast ‘Ja!’ En op 16 mei van dit jaar was het dan zover. Helaas waren er door ziekte en vakantie wat koorleden verhinderd maar dat mocht ‘m de pret niet drukken.


Vorig jaar traden wij op in de (kleine) recreatiezaal. Dit keer had met gekozen voor een buitenoptreden, maar de weergoden lieten dat helaas niet toe. We moesten ons optreden dus houden in de (warme) recreatiezaal. De vorige keer was er niet al te veel publiek, maar dat was nu wel even anders! Het zaaltje zat bomvol met belangstellenden, en dat is natuurlijk fijn zingen.


We hadden een gezellig programma van 2 x 40 minuten samengesteld, waaronder drie nieuwe nummers. “Kleine Paloma”, “Keetje Tippel” en “De nacht is nog zo lang”. We begonnen met een goeie tip: “Laat de zon in je hart” gevolgd door een heerlijke meezing medley zodat de stemming er al vroeg in zat. Bij het lied “Marina” werden enkele dames verzocht om met ons mee te doen. Voorzien van een grote sombrero, dansten ze er lustig op los, tot groot plezier van de andere bewoners. Met het lied “Amme nooit nee nooit niet” werd er zelfs gezellig meegeklapt.


Tijdens de pauze konden we genieten van een koele dronk. Daar waren we wel aan toe.


In het tweede gedeelte weer gezellige meezingers. Bij “Santo Domingo” vertelde Gert dat we ook een prima trompettist in ons midden hadden, die wat verderop stond. En inderdaad klonk er een tijdens het lied een prachtige trompet. (Ondergetekende drukt dan op z’n accordeon de trompet sessie in). Een speciaal verzoek van het publiek om het lied  “West zuid west naar Ameland”. Hierbij deed de hele zaal gezellige mee met ‘omhoog en omlaag’. Bij het nummer  “Ik wil naar Griekenland’ werden enkele mannen uitgenodigd om naar voren te komen. Dit keer om samen met dirigent Gert de Sirtaki te dansen, en..... met ontblote kuiten!  Dat was natuurlijk lachen geblazen.

Ook de gezellige “Amsterdamse medley” werd volop meegezongen. We eindigden het optreden met het lied  “Laat maar lekker gaan”.  (Een advies om alles niet zo serieus te nemen en fijn van het leven te genieten). Via een groot spandoek met tekst, werd er uit volle borst meegezongen!

Na ons afscheidslied “Auf wedersehen” waren we nog niet klaar. Het publiek riep namelijk om een toegift!  We besloten om “De Engelbewaarder” te doen. Dat viel goed in de smaak, want naast het meezingen ging men spontaan over tot een polonaise!

Al met al dus een zeer succesvol optreden daar op de Veluwe.

Iedereen bedankt voor de inzet. Dat we nog wel een keer ‘De Veluwse Hoeve’ komen bezoeken lijkt mij voor de hand liggend.

Moe maar voldaan reden wij weer richting Kampen.


Ger Tempelman         -         Foto’s Wim Fijn en Gerrit Post


                  


 


Verslagen


Ger Tempelman

Reijer van ‘t Hul

Jaap Pruim

Rolf Plender

Harrie Ruigendijk